martes, 29 de abril de 2008

Tast professional entre el Sector Primari i la restauració de la comarca


El proper dilluns 5 de maig dins el projecte “del Tros al Plat” es portarà una trobada de caràcter professional entre el sector primari de la comarca del Pallars Sobirà i el sector restauració.

Aquesta iniciativa, pionera a les Terres de Lleida, pretén establir contractes entre els dos sectors amb la intenció que es proveeixin mútuament i d’aquesta manera ajudar a garantir la continuació del sector primari en aquesta comarca i a la vegada vincular la qualitat de la restauració comarcal.

Aquest projecte està liderat pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà i compta amb el suport del Departament de Treball, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, Fundació Territori i Paisatge i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran.

El projecte del Tros al Plat vol donar a conèixer la producció local, les persones que hi ha al darrera, els productes que elaboren i la qualitat que tenen. Vol afavorir el seu coneixement i consum per tal d’aconseguir mantenir una manera de viure que s’està perdent i una activitat econòmica que dona vida a la comarca.

Aquesta trobada està dirigida al sector de l’hoteleria i restauració de la comarca del Pallars Sobirà. Per aquest motiu s’han convocat els 99 restaurants i hotels del territori.

Per aquesta trobada comptarem amb l’assistència d’Oriol Rovira del restaurant Els Casals de Sagàs del Berguedà guardonat l’any passat com a millor cuiner de l’any per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia; també participarà el conegut periodista i gastrònom Jordi Estadella i el cuiner i professor de l’Escola d’Hostaleria Hofmann de Barcelona, Mariano Gonzalvo, coordinador de l’activitat educativa del Tros al Plat.

L’acte serà presidit pel president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Sr. Vicens Mitjana i Rabassa, el Delegat del Govern al Pirineu, Sr. Víctor Orrit i Ambrosio i el Director dels Serveis Territorials del DAAR al Pirineu, el Sr. Josep Escales.


Aquest acte es portarà a terme al Restaurant El Pigal de Llessui de 5 a 8 de la tarda.