martes, 4 de noviembre de 2008

1a. Fira d'Alimentació i Salut_ Slowfood Balaguer

15 i 16 DE NOVEMBRE AL RECINTE FIRAL DE BALAGUER
Organitzada per Slow Food Terres de Lleida

L’alimentació és un aspecte bàsic que marca no sols el nostre estat actual de salut, sinó també el
tipus de vida que gaudirem en el futur. I en aquest sentit és tan important seguir una dieta variada i equilibrada, com que els aliments que la formen siguin naturals, sans i sense additius químics, resumint, els de tota la vida.

Des d’aquí us convidem a conèixer una mica més aquests productes i el treball que s’amaga darrera seu.

Benvinguts a la 1a. Fira d'Alimentació i Salut.
Slowfood Terres de Lleida

APRENDRE A MENJAR, APRENDRE A VIURE. MENJADORS ESCOLARS ECOLÒGICS

APRENDRE A MENJAR, APRENDRE A VIURE. MENJADORS ESCOLARS ECOLÒGICS.

7 i 8 de novembre de 2008
CEIP Turó del Cargol
(Avinguda Coll del Portell, 56. 08024 Barcelona)


Entrepobles amb la col·laboració de la Taula de Treball d’Alimentació Ecològica Escolar, organitza les jornades “Aprendre a menjar, aprendre a viure. Menjadors escolars ecològics”. A les jornades participaran persones i organitzacions que promouen els menjadors escolars ecològics a Europa, a Catalunya i a la resta de l’Estat. Coneixerem l’experiència d’una campanya ciutadana a l’Equador.

A partir d’aquestes experiències/pràctiques es reflexionarà i debatrà sobre:

1. La construcció d’iniciatives que ens permetin subratllar la importància del món rural, del desenvolupament local, dels circuits curts de distribució i d’una alimentació sana i ecològica.
2. com posar en marxa un menjador escolar ecològic.
3. La importància de la reconversió de l’agricultura convencional a l’agricultura ecològica i de l’abastiment dels menjadors escolars.
4. L’alimentació ecològica com a alternativa a la situació de crisi alimentària
5. Les nostres demandes a l’administració pública
6. La proposta dels menjadors com a projecte educatiu: quin pot ser el paper de l’escola?. La cuina i el menjador com a espais educatius.



PROGRAMA

Divendres, 07 de novembre

17:45h. ACTE BENVINGUDA
18:30h. Taula Rodona: Aprendre a menjar, aprendre a viure. Menjadors escolars ecològics.

Matteo Giannastasio – Metge i professor de Biochimica vegetale all'Università di Napoli. Membre de la “Commissione per le mense scolastiche del Comune” de Roma. Itàlia.
Clive Peckham, - Director Alimenterra (European network for sustainable food system).
Patrick Marcotte – Enginyer Agrònom , Director de CIVAMBIO (Association des producteurs bio du Roussillon). França.
Javier Carrera – Red de Guardianes de Semillas - Campanya “Come sano, seguro y soberano”. Equador.
Fátima Gómez – Técnica de la Dirección General de Producción Ecológica. Consejería de Agricultura y Pesca de la Junta de Andalucía
Manolo Zapata – Pagès ecològic. Cooperativa La Verde – Pueblos Blancos. Andalusia. Assumpta Codinachs – Cooperativa Brunec, S.C.C.L. de producció ramadera ecològica i membre d’assemblea pagesa Catalunya.


Dissabte, 08 de novembre: veure programa a la web: http://www.pangea.org/epueblos/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=135

Per més informació contactar amb:
ENTREPOBLES
epueblos@pangea.org
www.pangea.org/epueblos/