El projecte dels menjadors escolars pretén introduir productes alimentaris locals i ecològics a les escoles del Pallars Sobirà. Aquest té tres principis molt clars:
+ Oferir una dieta equilibrada basada en els productes locals, estacionals i de qualitat.
+ Promocionar els productes locals de qualitat i valorar el sector primari, tot explicant als alumnes, i fins i tot als seus pares, els productes que es consumeixen, el seu origen i les seves qualitats.
+ Donar una sortida comercial als productes locals, ja que els menjadors escolars esdevenen clients dels productors locals.
Oferir productes alimentaris ecològics i locals als menjadors escolars és una manera d’educar a l’alumnat sobre l’origen dels aliments, l’agricultura del territori, ‘el què mengen’.
Per tal de fer efectiu el projecte s'ha realitzat un estudi a càrrec del tècnic Joan Muntané de l'entitat "Teixit Rural" i finançant per l'Institut de Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, per entreveure la viabilitat des del punt de vista de la gestió del projecte, analitzant quins aspectes tècnics i econòmics s’han de tenir en compte al introduir productes locals al menjadors, valorant les diferents possibilitats en funció dels costos i/o canvis en el seu funcionament.
El resultat del mateix ha recollit unes conclusions molt interessants que demostren que una total transformació dels menús convencionals de les escoles pallareses a menús proveïts per productes de producció local i ecològica, suposarien com a màxim, un sobrecost de 35 euros per alumnes i any. Una quantitat més que assumible per les escoles i/o a través d'una petita ajuda de l'administració.
Si esteu interessats en consultar aquest document, poseu-vos en contacte amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario