miércoles, 15 de abril de 2009

TORNEM A ESTAR EN MARXA!!


Es torna a engegar una nova etapa del projecte "del Tros al Plat"!

Aquest any s'incidirà d'una manera més pràctica i directa en les necessitats i problemàtiques que han anat sorgint durant aquests dos anys de feina. Es treballarà amb els punts de venda i amb la comercialització del producte local, obrint canals que siguin efectius i donin resultats al productor. De la mateixa manera es continuarà amb les tasques de difusió a través del catàleg del Tros al Plat i la identificació de productes.

A més a més, s'obrirà una nova línia de treball vinculada a la revolarització de l'activitat agroramadera entre el sector jove de la comarca per aconseguir garantir el relleu generacional. Es realitzaran visites a diverses explotacions ramaderes, tant de Catalunya com de fora, portades per joves i amb sistemes de gestió adaptats a les necessitats d'avui en dia.

Si esteu interessats en aquestes sortides uns podeu adreçar al Consell Comarcal (973 621 032)

INTERCANVIS DE JOVES


L’objectiu dels Intercanvis és revaloritzar l’activitat agroramadera entre el sector jove de la comarca i afavorir el relleu generacional i les noves incorporacions en el sector ramader.

Durant els mesos d'abril i maig s'han portat a terme amb molt d'èxit els Intercanvis de joves on van participar-hi una vintena de joves de tota la comarca.

S'han realitzat dues sortides, una a Catalunya (Bonansa, Corroncui, Buira i Pobellà) i l'altra al País Basc i Iparralde on els joves han pogut conèixer diferents experiències d'explotacions ramaderes portades per gent jove i amb sistemes de gestió eficients i adaptats a les necessitats d’avui en dia. Junt amb les sortides s'han realitzat 4 sessions de treball on es va crear un espai de debat i reflexió sobre el món actual de la ramaderia.