lunes, 12 de mayo de 2008

Trobada entre sector primari i allotjaments rurals de la comarca del Sobirà per establir contractes de proveïment.

El proper dimecres 21 de maig dins el projecte “del Tros al Plat” es portarà una trobada de caràcter professional entre el sector primari de la comarca del Pallars Sobirà i el sector d’establiments rurals, càmpings i albergs.

Aquesta iniciativa, pionera a les Terres de Lleida, és la tercera que es porta a terme després d’haver convocat amb èxit als restauradors i als comerços del territori. Aquestes pretenen establir contractes entre els dos sectors amb la intenció que es proveeixin mútuament i d’aquesta manera ajudar a garantir la continuació del sector primari en aquesta comarca i a la vegada vincular la qualitat dels establiments i allotjaments del territori.

Aquesta trobada està dirigida al sector dels allotjaments de la comarca del Pallars Sobirà. Per aquest motiu s’han convocat als més de 100 establiments d’allotjament del territori.

Per aquesta trobada comptarem amb l’assistència de Joan Obiols, membre de l’Escola de Capacitació de Vallestar (Alt Urgell) i responsable de la iniciativa de turisme rural TRAU, i per altra banda a en Jordi Planes, artesà, responsable de l’empresa Embotits Estamariu.

Aquest acte es portarà a terme a l’allotjament Casa Jan de Beraní de 7 a 9 de la tarda.

Les escoles de primària del Sobirà recolzen la sol·licitud de Beca Educar Menjant de la Fundació Jaume Casademont


Les 7 escoles de primària de la comarca del Pallars Sobirà, cinc d'elles de la zona ZER Alt Pallars, han donat suport a la sol·licitud que ha presentat el Consell Comarcal per obtenir la beca Jaume Casademont: http://www.fundaciojaumecasademont.cat/

La Fundació Jaume Casademont ha lluitat des de fa temps la possibilitat de dedicar part dels seus esforços a l’endegament d’activitats culturals que girin al voltant de l’alimentació, de la cuina, del menjar com a fenomen social.

L’objecte de la convocatòria de les BEQUES EDUCAR MENJANT. Experiències educatives en el món de l’alimentació és estimular i promoure totes aquelles iniciatives que es duguin a terme en l’àmbit d’Infantil i Primària a Catalunya per tal de promoure els valors d’una alimentació saludable en el marc d’una gastronomia que és entesa com a cultura. El dia 16 de juny es farà públic el veredicte.