miércoles, 30 de diciembre de 2009

EL PROJECTE AIXARTELL COMENÇA A AGAFAR FORMA!

Gràcies al treball dels respectius grups motors, algunes de les escoles de la comarca ja s’han posat mans a la obra amb el projecte Aixartell.

El mètode que s’utilitzarà és el de cultiu ecològic Gaspar Caballero de Segovia, disseny de parades en crestall (http://www.gasparcaballerodesegovia.net/ca/).

A Esterri, Alins i Tírvia ja han introduït l’hort escolar dins del currículum de l’escola i s'ha començat a treballar amb els/les alumnes, estan molt il·lusionats i amb ganes de cultivar-lo ja.

A Alins s’ha delimitat la zona de cultiu i a Esterri han creat un bloc (http://blocs.xtec.cat/lacinciafcil/) i un racó de l’escola destinat a l’hort, abans de marxar de vacances els/les alumnes de cicle superior no es van poder estar de començar a embrutar-se les mans!

Per poder treballar els objectius de l’ hort escolar no cal tenir un gran terreny, a Tírvia es farà en jardineres i en els parterres que tenen fora de l’escola. També s’ha col·locat un compostador al pati i es treballarà el tema del compostatge.

Gràcies a la feina feta fins ara pels/les pares/mares de l’escola de Sort, el terreny destinat a l’hort comença a tenir forma. S’han realitzat dues trobades en les quals s’ha refet la paret de pedra seca, s’ha desbrossat i s’ha col·locat una tanca entre bancal i bancal. Al mes de gener es començarà a treballar des de l’escola.

Poc a poc i amb la il·lusió de tots/es farem una bona collita de coneixements!!!