skip to main | skip to sidebar
del Tros al Plat

miércoles, 14 de noviembre de 2007

f
Publicado por mOntanyanes
Enviar por correo electrónicoEscribe un blogCompartir en XCompartir con FacebookCompartir en Pinterest

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Entrada más reciente Entrada antigua Inicio
Suscribirse a: Enviar comentarios (Atom)

fotos Olga Cuevas
CONSELL COMARCAL DEL PALLARS SOBIRÀ
Telf. de contacte: 973 620 107 . 973 620 977
Web: http://www.pallarssobira.cat/
a/e: apalau@pallarssobira.ddl.net

del Tros al Plat

Del Tros al Plat vol donar a conèixer la producció local, les persones que hi ha al darrera, els productes que elaborem i la qualitat que tenen. Vol afavorir-ne el seu coneixement i consum per tal d’aconseguir mantenir una manera de viure que s’està perdent i una activitat econòmica que dona vida al "país" (explotacions familiars, mercats, comerços, restaurants, etc.) donant a conèixer una professió i sortida laboral, una producció de qualitat feta a la mateixa comarca, uns processos d’elaboració basats en la tradició i un gust diferenciat arrelat al territori.

Archivo del blog

  • ►  2010 (4)
    • ►  07/18/10 (3)
    • ►  03/28/10 (1)
  • ►  2009 (6)
    • ►  12/27/09 (1)
    • ►  11/29/09 (1)
    • ►  11/08/09 (1)
    • ►  11/01/09 (1)
    • ►  04/12/09 (2)
  • ►  2008 (19)
    • ►  11/02/08 (2)
    • ►  06/01/08 (2)
    • ►  05/11/08 (2)
    • ►  05/04/08 (1)
    • ►  04/27/08 (1)
    • ►  04/06/08 (2)
    • ►  03/23/08 (2)
    • ►  03/09/08 (2)
    • ►  02/24/08 (2)
    • ►  02/10/08 (2)
    • ►  02/03/08 (1)
  • ▼  2007 (8)
    • ►  12/16/07 (2)
    • ►  11/25/07 (1)
    • ►  11/18/07 (1)
    • ▼  11/11/07 (4)
      • f
      • Què farà "del Tros al Plat"?!
      • Coneixes i consumeixes els productes del "país"*?!
      • Estudi de Viabilitat dels Menjadors Escolars "Eco ...

Productors "Menja Pallars, Menja en Pallarès"

Productors "Menja Pallars, Menja en Pallarès"
triptic productors

Productors "Menja Pallars, Menja en Pallarès"

  • Cal Tomàs - vedella ecològica (la Pobla de Segur)
  • Carnisseria Boté - Carn de poltre
  • Carnisseria Pujol - Embotits artesans; corder i vedella del país
  • Carnisseria Ubach - Embotits Artesans i corder del pais
  • Carns i Embotits Pallars Sobirà - Embotits artesans; carn de corder i vedella del país
  • Casa Mateu de Surp [formatges i iogurt d'ovella]
  • Cooperativa del Pallars Sobirà - vedella IGP i ecològica (Sort - Casovall)
  • Embotits Casolas Vall Cardós (Ainet de Cardós)
  • Embotits Esterri i Carns Teixidor - Embotits Artesans i corder del país
  • Filiberto SL - Xarcuter artesà (Llessui)
  • Formatgeria Tros de Sort
  • Ignasi Riba - Casa Coix (Alins)
  • Ignasi Sindreu - Vedella pallaresa
  • Iogurts Arnalot Subias - iogurts de vaca [Ainet de Cardós]
  • la Forquilla - agricultura ecològica (Pallars Jussà)
  • La Peça d'Altron (formatges de vaca)
  • La Roseta de Gavàs (formatges de cabra)
  • Llorenç de Castellarnau - corder ecològic
  • Pastisseria la Lionesa (galetes artesanes)
  • Rafel Oppenheimer - carn de moltó ecològic
  • Xavier Ribera; Josep Orteu - corder ecològic (Baix Pallars)

Vincles "del Tros al Plat"

  • Alimenterra
  • Associació AIAB - Itàlia
  • Associació l'Era · EAManresa
  • Cooperativa "El Tamiso" : Itàlia
  • Esporus
  • Federació d'Agricultura Eco Euskadi
  • Food for Life
  • Fundació Alicia
  • Fundació Futur
  • Junta de Andalucía: Consejeria de Agricultura
  • Olga Cuevas : fotos
  • Open Source Food
  • Revista Agrocultura
  • Seminari europeu Menjadors Ecològics
  • Slowfood

Què puc fer com a ciutadà?!

Si sóc ciutadà:

- Consumir productes del país comprant-los directament al productor o a través dels establiments;
- Demanar als restaurants, carnisseries i comerços on habitualment compro aquells productes que són de la comarca;
- Introduir a les cistelles de la compra els productes ecològics que s’elaboren a la comarca.

Si sóc productor:

- Donar a conèixer el meu producte a la comarca;
- Associar-me a altres productors;
- Invertir en infrastructura per a la creació de petites agroindústries;
- Crear una xarxa de comercialització i distribució del producte;

Si sóc comerciant:

- Comprar els productes de la comarca;
- Creant un punt de venta de productes locals;
- Donar a conèixer als meus clients els productes de la comarca;

Si sóc restaurador - hoteler:

- Comprar els productes de la comarca;
- Donar a conèixer als meus clients els productes i plats típics de la comarca;

Si sóc visitant:

- Consumir productes del país comprant-los directament al productor o a través dels establiments de la comarca.
- Demanar als establiments (restaurants, carnisseries, comerços, etc.) aquells productes que són de la comarca.- Canviar alguns dels souvenirs que m’emporto per productes agroalimentaris locals.
- Fer turisme agroalimentari

Jaume Orteu - Formatges "La Peça d'Altron"

Jaume Orteu - Formatges "La Peça d'Altron"

Agricultura ecològica "la Forquilla"

Agricultura ecològica "la Forquilla"

Productes "del Tros al Plat"

Productes "del Tros al Plat"